Mainos
Mainos

Ravirata pettyi: Lokit saavat jatkaa riekkumistaan ennätysmäärissä

Naurulokit saavat pesiä rauhassa Jyväskylän raviradalla. Keski-Suomen Ely-keskus ei myöntänyt lupaa niiden pesien hävittämiseksi raviradan keskellä sijaitsevalta järveltä.

– On olemassa muitakin ratkaisuja. Toimintaa voidaan järjestellä silloin, kun poikaset opettelevat lentämään, ja syksyllä järveä voidaan ruopata, sanoo ylitarkastaja Auvo Hamarus.

Pitkälle kehittyneiden linnun poikasten pesien hävittäminen on myös eläinsuojelulain vastaista. Sen mukaan eläimille ei saa aiheuttaa tarpeetonta kipua ja kärsimystä.

Raviratayhtiö tyytymätön päätökseen

Raviratayhtiö haki lupaa naurulokkienpesien hävittämiseen välttääkseen vaaratilanteita Jyväskylän raviradalla. Ely-keskuksen päätökseen yhtiö on pettynyt.

– Onhan se valitettavaa. Turvallisuusriski ei poistu tällaisella päätöksellä, toteaa Keski-Suomen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Kari Nyyssönen.

Viime talvena Killervä-järveä ruopattiin, jotta naurulokkiyhdyskunta ei enää viihtyisi siellä. Ruoppaus kuitenkin epäonnistui. Nyyssösen mukaan sitä on tarkoitus jatkaa syksyllä.

Tänä kesänä raviradan naurulokkiyhdyskunta uhkaa kasvaa ennätyssuureksi. Ylitarkastaja Auvo Hamarus arvioi, että siellä lentää heinäkuussa jopa 2 000 lintua.

Toistaiseksi vakavin turma Killerin raviradalla Jyväskylässä sattui kaksi vuotta sitten, kun ruotsalainen ravuri törmäsi lokkiin, taittoi niskansa ja kuoli.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot