Mainos
Mainos

Ravustuskausi alkoi puoliltapäivin

Saalista odotetaan normaalia, rapukausi jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Tänään puoliltapäivin alkaneen ravustuskauden saaliista odotetaan normaalia. Viime viikkojen hellekausi tasoitti kylmän alkukesän viivästyttämää ravunpoikasten kuoriutumista ja aikuisten rapujen kuorenvaihtoa, kerrotaan Kalatalouden keskusliitosta.

Rapusaaliin arvioidaan olevan 3-4 miljoonaa yksilöä, joista reilu puolet on jokirapuja ja loput täplärapuja. Järvikohtaiset erot saaliissa saattavat ovat isoja, sillä erityisesti suurien järvien vedet ovat pysyneet viileinä pitkään.

Parhaita saaliita arvioidaan kauden alussa nousevan Etelä-Suomen pienistä täplärapujärvistä. Hyviä jokirapusaaliita ja suurien vesien täplärapusaaliita voidaan joutua odottamaan elokuulle.

Ravustajan pitää maksaa kalastuksenhoitomaksu ja lisäksi on hankittava iästä riippumatta vesialueen omistajan lupa. Jokamiehen ravustuslupia voi tiedustella mm. paikalliselta kalatalouskeskukselta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme