Mainos
Mainos

RAY avannee nettipelit vuoden kuluttua

Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) pokeri-, automaatti- ja kasinopelejä voi pelata internetissä mitä ilmeisimmin jo ensi vuoden kesällä.

RAY:n mukaan kyseessä on vastaus yleisön luonnolliseen kysyntää. Jo nyt arviolta 200 000-300 000 suomalaista pelaa eri pelejä verkossa.

Nettipalvelunsa takia RAY:n on luotava järjestelmä, joka mahdollistaa muun muassa pelaajan henkilöllisyyden ja iän tarkistuksen.

Työryhmä: Rahapelit pienen joukon pyöritettävänä

Veikkauksen, Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) ja Fintoton yksinoikeus rahapeleihin tulisi asiaa pohtineen työryhmän mielestä kirjata uudistettavaan arpajaislakiin.

Se, että kolmen toimijan yksinoikeus rahapeleihin mainittaisiin laissa, vain vahvistaisi Suomessa jo vuosikymmeniä vallinneen tosiasiallisen rahapelijärjestelmän.

Ehdotuksen mukaan myös rahapelihaittojen ehkäisy tulisi Veikkauksen, RAY:n ja Fintoton nimenomaiseksi tehtäväksi. RAY:lta edellytettäisiin vielä erityistoimia, kuten velaksi pelaamisen kieltoa. Lisäksi vaadittaisiin väestötietojärjestelmään perustuvaa tunnistautumista sekä henkilökohtaisten pelaamisrajoitusten asettamista sähköisten pelien pelaajiksi rekisteröidyttäessä.

Työryhmä edellyttää myös, etteivät Veikkaus, RAY ja Fintoto kilpaile keskenään päällekkäisillä tai liian samankaltaisilla peleillä.

(MTV3-STT)

Katso Kitta Ahlforsin juttu (Seitsemän uutiset 28.4.2009)

KOTIMAINEN NETTIPOKERI TULEE

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot