Mainos
Mainos

RAY ei lopeta tukien jakamista

Raha-automaattiyhdistys ilmoitti eilen lopettavansa yleistukien jakamisen.

Huomenta Suomessa vieraana ollut Raha-automaattiyhdistyksen toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre painottaa, ettei RAY ole lopettamassa säätiöiden tukea kokonaisuudessaan.

- Me emme lopeta säätiöiden tukea, vaan muutamme yleisavustuksen kohdennetuksi toiminta-avustukseksi niille säätiöille, jotka täyttävät ehdot.

RAY aloitti eilen tarkastuksen Nuorisosäätiössä. Raha-automaattiyhdistys sekä Patentti- ja rekisterihallitus tutkivat vaalitukia jakaneiden säätiöiden toimintaa. Keskustataustainen Nuorisosäätiö on avustanut pääministeri Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjaa ja säätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Kaikkosen vaalikampanjoita.

Yleisavustuksen mentävä yleishyödylliseen toimintaan

Säätiö on saanut RAY:lta yleisavustusta. Nuorisosäätiö saattaa joutua pahimmassa tapauksessa palauttamaan saamansa tuet Raha-automaattiyhdistykselle. Yleisavustusta ei saa käyttää vaalitukiin, vaan se on tarkoitettu kansalaisjärjestöjen perustoimintojen ydintoimintojen tukemiseen, kuten henkilöstöön ja vuokriin.

- Säätiön säännöt määräävät mihin he käyttävät rahansa, ja olen ymmärtänyt, että heidän pitää käyttää kaikki rahansa siihen perustarkoitukseensa, Mönkäre toteaa.

Yleisavustus on hieman väljempi kuin kohdennettu toiminta-avustus. Raha-automaattiyhdistys ei saa vääristää kilpailua palvelumarkkinoilla eikä mennä julkisen sektorin palvelutuotannon sisälle, joten RAY:n mahdollisuudet avustaa säätiöitä, jotka tällä hetkellä toimivat näillä sektoreilla ovat rajalliset.

- Olemme jo vuoden ajan miettineet, että meidän pitäisi muuttaa säätiöiden yleisavustus kohdennetuksi toiminta-avustukseksi, jolloin tietäisimme, ettei säätiöiden palvelutuotanto vääristä kilpailua yksityisen palvelutuotannon kanssa eikä mene kuntien palvelutuotannon puolelle.

RAY selvittää, onko Nuorisosäätiö käyttänyt rahat yleishyödyllisen tavoitteen saavuttamiseen.

- Kun tarkastus on kesken, en vielä ota kantaa kuinka rahoja on käytetty ja miten paljon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot