Mainos
Mainos

RAY jakaa 60 miljoonaa

Raha-automaattiyhdistys jakaa 60 miljoonaa markkaa erillisohjelmassaan työttömyyden ja muiden laman seurausten lieventämiseen. Samassa yhteydessä avustetaan myös hankkeita, joilla tähdätään homevaurioiden ehkäisyyn. RAY jakaa nyt ensimmäisen kerran avustuksia kaksi kertaa samana vuonna.

RAY:n jakoehdotuksessa avustuksia jaetaan kaikkiaan 73 hankkeen rahoittamiseen. Rahaa haettiin kaikkiaan 366 hankkeeseen ja hakemusten yhteissumma oli 410 miljoonaa markkaa eli seitsemän kertaa enemmän kuin on tarkoitus jakaa. Valtioneuvosto tekee lopullisen päätöksen jakoehdotuksesta joulukuussa.

Lamavuosina RAY ei ole voinut valtion tiukan budjettipolitiikan vuoksi jakaa tilikauden voittoaan vuosittain kokonaan, vaan edellisiltä vuosilta on jäänyt jakamatta yli 200 miljoonaa markkaa. Nyt jaettavilla 60 miljoonalla puretaan tätä varantoa, sanoo RAY:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Vihriälä.

Nyt erillisohjelmaan otetut hankkeet vaativat lisärahoitusta ainakin kahden seuraavan vuoden aikana. Seuraavina vuosina varat pitäisi Vihriälän mukaan kuitenkin myöntää normaalin jaon yhteydessä. Nyt ehdotetut avustukset kohdentuvat apua kipeimmin tarvitseviin ryhmiin. Pelkästään työttömien ja erityisesti pitkäaikaistyöttömien hankkeisiin ehdotetaan noin 25 miljoonaa markkaa.

Mielenterveys- ja päihdeongelmaisten tukemiseen sekä vammaisten avustamiseen käytetään kumpaankin seitsemän miljoonaa markkaa. Vihriälä pitää erillisohjelmaa mielenkiintoisena kokeiluna. Tulosten perusteella harkitaan, voidaanko sosiaalipolitiikkaa tulevaisuudessakin rahoittaa teemakohtaisilla erillisohjelmilla. Näin voitaisiin saada nopeammin apua esiin nouseviin ongelmiin, joiden ennakointi on vaikeaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme