Mainos
Mainos

RAY:ltä ei lisäavustuksia pelastushelikoptereille

Raha-automaattiyhdistys ei puolla lääkäri- ja pelastushelikoptereiden lisärahoitusta ja lääkäripäivystyksen palauttamista. RAY:n johtokunta antoi asiasta kielteisen lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle.

Päätös koskee viiden lääkäri- ja pelastushelikopteritoimintaa harjoittavan yhdistyksen hakemusta avustusten korottamisesta ja käyttötarkoituksen muuttamisesta. RAY ei puolla avustusten korottamista ja lääkäripäivystyksen palauttamista, koska käytettävissä ollut 308 miljoonan euron määräraha on jaettu kokonaan valtion talousarvion mukaisesti eikä uutta jakovaraa ole.

Valtioneuvoston päätöksellä RAY:n avustusvaroja voidaan käyttää pelkästään lentotoimintaan. RAY:n johtokunta huomauttaa tiedotteessaan myös, että lääkäri- ja pelastushelikopteritoimintaa harjoittavat yhdistykset ovat laajentaneet toimintaansa omin päin varmistamatta laajennusten vaatimaa rahoituspohjaa.

Pelastushelikopterien rahat nousivat jälleen pinnalle Konginkankaan bussionnettomuuden yhteydessä, kun Varkauden pelastushelikopteri Ilmari ei ollut käytettävissä. Ilmarin lääkäripäivystys lakkautettiin helmikuussa. Huonon lentosään vuoksi lääkäriryhmä olisi tosin jouduttu viemään onnettomuuspaikalle ambulanssilla.

Sisäministeriön työryhmä on esittänyt pelastuskopterien rahoitukseen kumppanuusmallia, jossa lentotoiminta katettaisiin raha-automaattiavustuksilla ja terveydenhuollon lisäkustannukset sisällytettäisiin täysimääräisinä sairaanhoitopiirien valtionosuuteen.

Pelastustoiminnassa ja kadonneiden etsinnässä käytettäisiin sisäministeriön erityismäärärahaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot