Mainos
Mainos

RAY:ltä yli 300 miljoonaa avustuksia järjestöille

Medi-Helikin saa jälleen RAY-rahaa.

Raha-automaattiyhdistys aikoo jakaa ensi vuonna avustuksina yhteensä 306 miljoonaa euroa kaikkiaan yli 1100 sosiaali- ja terveysjärjestölle. Lisäksi voittovaroista yli sata miljoonaa euroa menee sotainvalidien ja rintamaveteraanien hoitoon ja kuntoutukseen. Lopullisen päätöksen vuoden 2007 avustustenjaosta tekee valtioneuvosto tammi-helmikuussa.

Lääkäri- ja pelastushelikoptereille ehdotetaan yhteensä kymmentä miljoonaa euroa. Vantaalla ja Turussa toimiva Medi-Heli on saamassa 3,3 miljoonaa euroa, nyt kun korkein hallinto-oikeus on hylännyt vaatimuksen Medi-Helin lentotoiminnan väliaikaisesta kiellosta. Viime vuonna Medi-Heli jäi ilman RAY:n avustusta hankinnoista tehtyjen valitusten vuoksi, mutta valtio tuki kopteriyhdistystä 1,6 miljoonalla eurolla.

Iäkkäiden kotona asumiseen tukea

Vanhustyötä tuetaan ensi vuonna 44 miljoonalla eurolla. Erityisesti rahaa suunnataan dementian aiheuttamien ongelmien ehkäisyyn. Tukea ehdotetaan muun muassa Alzheimer-keskusliiton valtakunnallisen dementia-asiantuntijakeskusten verkoston laajentamiseen viidelle uudelle alueelle, Kajaaniin, Lappeenrantaan, Mikkeliin, Turkuun ja Vaasaan.

Myös kotona asumista tuetaan avustamalla muun muassa omaishoitajien vertaisryhmätoimintaa ja leiritoimintaa sekä erilaisia kuntoutusjaksoja. Myös Voimaa vanhuuteen -terveysliikuntaohjelmaa tukemalla edistetään iäkkäiden ihmisten kotona selviytymistä. Vanhustyön keskusliitolle esitetään avustusta hankkeelle, joka selvittää muun muassa ikäihmisten mielenterveysongelmia ja mielenterveyspalvelujen käyttöä.

Muita merkittäviä avustuskohteita ovat ensi vuonna lastensuojelu ja nuorisotyö (40 miljoonaa euroa), mielenterveystyö (32 miljoonaa euroa) sekä päihdetyö (31 miljoonaa euroa).

Kaikkiaan RAY sai yli 1600 hakemusta, joiden yhteenlaskettu rahamäärä oli vajaat 614 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme