Mainos
Mainos

RAY muuttaa pelikoneensa maksukorteilla toimiviksi

Raha-automaattiyhdistys (RAY) aikoo muuttaa pelikoneensa maksukorteilla toimiviksi. Maksu onnistuu Visa Electronilla ja pankkien käteiskorteilla.

Tavalliset pankkikortit eivät koneisiin kelpaa, ja luottokortilla pelaamisen kieltää lakikin.

Kortilla toimivia automaatteja on tällä haavaa 50. Niitä on RAY:n pelisaleissa esimerkiksi Helsingissä, Turussa, Lahdessa ja Lappeenrannassa.

Tarkoitus on lisätä kortilla toimivien laitteiden määrää 3 000 - 4000 koneella vuodessa. Lopulta korttilaitteet korvaavat kaikki 20 000 peliautomaattia.

- Peliriippuvaisten kannalta korttimaksu on huomattavasti kolikoilla maksamista parempi tapa, teknologiajohtaja Pasi Riihilahti Raha-automaattiyhdistyksestä sanoo MTV3:lle.

Korttimaksun yläraja on kymmenen euroa. Lisäksi päivittäin voi pelata enintään 50 eurolla. Katon voi nostaa 100 euroon, mutta korotus tulee voimaan vasta seuraavana päivänä. Yläraja koskee kaikkia järjestelmässä olevia pelikoneita.

Mahdolliset voitot tulevat pelaajan tilille päivän kahden viipeellä.

- Olemme yrittäneet pankkien kanssa vääntää, että ne eivät panttaisi rahoja, mutta asia ei ole vielä ratkennut, Riihilahti sanoo.

Ongelmapelaajalle turvallisempi tapa

Riihilahden mielestä korttimaksu on ongelmapelaajille kolikkomaksua parempi tapa. Koneeseen voi asentaa paitsi enimmäispelisummia myös aikarajoja pelaamiselleen.

- Ja jokaisessa tiliotteessa näkyy, paljonko pelaamiseen on kulunut rahaa. Kolikoilla pelatessa kirjanpito on hankalampaa.

Koneet hyväksyvät vain 18-vuotiaiden kortit. Automaateissa on tarrat, joissa kerrotaan puhelinnumero, johon pelaamisen ongelmaksi kokevat voivat soittaa apua saadakseen.

Asiasta kertoi ensin Kauppalehti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme