Mainos
Mainos

RAY:n, Veikkauksen ja Fintoton pelitoiminta yhteen?

Selvitysmiehet esittävät suuria muutoksia opetus- ja kulttuuriministeriön virastojen rakenteisiin. Ehdotuksen mukaan tulisi selvittää muun muassa Raha-automaattiyhdistyksen, Fintoton ja Veikkauksen pelitoiminnan yhdistäminen.

Pelitoiminnan keskittämisellä tulisi arvion mukaan säästöjä noin 50 miljoonaa euroa vuodessa. Uudistuksen uskotaan myös antavan nykyistä paremmat mahdollisuudet ehkäistä ja hallita rahapelihaittoja.

Lisäksi esitetään viestintä- ja media-asioiden kokoamista yhteen ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen yhdistämistä Suomen Akatemiaan. Kansalliskirjasto erotettaisiin Helsingin yliopistosta julkisoikeudelliseksi laitokseksi.

Jos selvitysmiesten ehdotukset toteutuvat, opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla olisi ministeriön lisäksi enää seitsemän valtion virastoa nykyisen 16:n sijaan.

Mitään nykyisistä toiminnoista ei esitetä lakkautettavaksi. Joidenkin virastojen organisoimistapa kuitenkin muuttuisi: kaksi virastoa muutettaisiin säätiöksi, yksi yhdistykseksi ja kaksi organisaatiota toimisi julkisoikeudellisina laitoksina.

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) vastaanotti ehdotukset tänään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot