Mainos
Mainos

RAY saattaa vetää rahahanat kiinni

Raha-automaattiyhdistys on aloittanut tarkastukset keskustapolitiikoille avustuksia myöntäneessä Nuorisosäätiössä.

Nuorisosäätiö on avustanut pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) presidentinvaalikampanjaa ja säätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Kaikkosen (kesk.) vaalikampanjoita.

Kyse ei RAY:n kohdalla ole siitä, toimiko säätiö sääntöjensä mukaisesti tai vastaisesti.

- Me tarkistamme ainoastaan meidän avustuksemme käytön - että se on avustuslainsäädännön mukaista ja että avustukset on käytetty niihin tarkoituksiin joihin ne on myönnetty, RAY:n viestintäjohtaja Matti Hokkanen kertoo MTV:n uutisille.

Myös RAY:n toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre on samoilla linjoilla.

- Me selvitämme asiaa. Tämä kyseinen säätiö saa meidän avustustamme ja meidän velvollisuutemme on tarkastaa, mihin se käyttää rahojaan, Mönkäre painotti MTV:n uutisten haastattelussa. Mönkäreen mukaan tällaisia asioita ei ole noussut aiemmin esille.

Nuorisosäätiölle 250 000 euron yleisavustus

RAY on tänä vuonna myöntänyt huomattavan summan tukea Nuorisosäätiölle: 250 000 euroa yleisavustuksena ja noin 1,7 miljoonaa euroa investointitukea.

Tarkastukset kestävät kaksi viikkoa. RAY laatii tarkastuskertomuksen, joka toimitetaan Nuorisosäätiölle kommentointia varten. Kommentoinnin jälkeen RAY viimeistelee tarkastuskertomuksen, joka on julkinen. Itse valmisteluasiakirja ei ole julkinen.

RAY tarkastaa vuosittain kymmeniä järjestöjä ja säätiöitä. Hokkanen kertoo, että mikäli tarkastuksista löytyy jotain epäilyttävää, Raha-automaattiyhdistyksellä on kaksi keinoa käytettävissään:

- Toinen on maksatuksen keskeyttäminen, eli rahaliikenne RAY:lta kyseiseen järjestöön tai säätiöön lakkaa. Äärimmäisenä keinona on avustuksen takaisin periminen, Hokkanen toteaa.

(MTV3)

Katso Pauli Poutasen juttu (Kymmenen uutiset 21.9.2009)

RAY VOI PERIÄ NUORISOSÄÄTIÖN TUKIA TAKAISIN

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme