Mainos
Mainos

Rehn ei laita lusikkaansa lautaskiistaan

Suomen EU-komissaari Olli Rehn on kommentoinut niukkasanaisesti Suomessa esillä ollutta kiistaa hallituksen ja presidentin EU-edustamisesta.

- En ole kyennyt seuraamaan sitä kovin tarkasti, sillä olen käyttänyt aikaani tulevaan salkkuuni perehtymiseen. Käsitykseni mukaan tässä on aika pitkälle kysymys Lissabonin sopimuksen voimaanastumisen seurauksista, Rehn totesi Helsingissä.

Rehnin mukaan Lissabonin sopimus on selkeä ja siitä seuraa omat ratkaisunsa myös Suomen osalta.

- En puutu tähän kotimaiseen keskusteluun, mutta korostan, että Lissabonin sopimus antaa mahdollisuuden tehostaa EU:n päätöksentekoa, kansanvaltaistaa sitä ja tehdä sitä avoimemmaksi ja myös vahvistaa EU:n kansainvälistä asemaa, Rehn sanoi.

Rehnin mukaan samantyyppistä lautaskeskustelua on käyty joissakin itäisen Euroopan uusissa jäsenmaissa.

Katso Helena Liikasen juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot