Mainos
Mainos

Rehn haluaa RKP:lle naisehdokkaan presidenttikisaan

Entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn ei itse aio asettua ehdolle, mutta muistuttaa, että puolueessa on useita vaikutusvaltaisia naisia, joiden joukosta voisi löytyä presidenttiehdokas.

Kaksinkertainen presidenttiehdokas, entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn katsoo, että RKP:n pitää asettaa oma ehdokas ensi vuoden presidenttivaaleihin. Rehn sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että puolueessa on nyt enemmän näkyviä ja vahvoja naisia kuin miehiä, minkä takia presidenttiehdokkaan pitäisi olla nainen.

Rehn luettelee esimerkkeinä Eva Biaudet'n, Astrid Thorsin sekä Ulla-Maj Wideroosin, mutta sulkee pois ehdokkuuden omalta osaltaan. RKP ei ole vielä päättänyt, asettaako se oman ehdokkaan vai ei.

Nyt käytävä presidenttikeskustelu on Rehnin mielestä laimeaa, ja hän perää rohkeampaa keskustelua ulkopolitiikasta. Samaa kaipaa lehden haastattelussa myös valtiotieteen professori Tuomo Martikainen. Hänen mielestään keskustelu alkaa tuoda mieleen hävettävän 1970-luvun, jolloin Urho Kekkonen ensin valittiin yhden kerran poikkeuslailla ja toisen kerran kuuden puolueen vaaliliiton tuella.

- Sellainen vaaliliitto presidentti Tarja Halosen takana sopisi tietysti sosialidemokraateille, mutta se avaisi tietä populisteille, sanoi Martikainen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme