Mainos
Mainos

Rehn kiirehtii EU:n siviilikriisinhallintaa

EU-komissaari Olli Rehnin mielestä unionin on kehitettävä siviilikriisihallintaansa mm. Aasian hyökyaaltokatastrofin kaltaisten tilanteiden varalta.

Laajentumiskomissaari Olli Rehn kiirehtii Euroopan unionin siviilikriisinhallinnan kehittämistä. Rehnin mukaan uskottava kyky siviilikriisinhallintaan on välttämätön, jotta EU voi reagoida luonnonkatastrofien ja terrori-iskujen kaltaisiin kriiseihin.

- Nyt on löydettävä keinoja, miten voisimme nopeasti toimia myös näissä tilanteissa, Rehn korostaa.

Hän alusti aiheesta SDP:n vierailijaryhmän tilaisuudessa Brysselissä tänään. Siviilikriisinhallintaa ei Rehnin mukaan pidä tarkastella sotilaallisen kriisinhallinnan vaihtoehtona vaan sen täydennyksenä. Komissio valmistelee parhaillaan esitystä siitä, miten EU:n toimintaa voitaisiin tehostaa Aasian hyökyaaltokatastrofin kaltaisissa tilanteissa. Tarkastelussa on erityisesti jäsenmaiden välisen tiedonkulun sekä EU:n toiminnan koordinoinnin parantaminen, jotta päällekkäisyydet voitaisiin välttää.

EU:n apu katastrofitilanteissa on perinteisesti ollut rahallista apua. Komissio haluaa kuitenkin vahvistaa unionin roolia myös apuoperaatioiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Yhtenä vaihtoehtona on pidetty eri alojen asiantuntijoista kuten lääkäreistä ja palomiehistä koostuvia nopean toiminnan siviilijoukkoja. Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan Suomella on jo valmius koota ja kouluttaa tällaisia ryhmiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme