Mainos
Mainos

Rehnillä kenties komission tärkein salkku

Professori Esko Antolan mukaan talouspolitiikka on Euroopan Unionin lähitulevaisuuden tärkein haaste. Tulevan talouskomissaarin, Olli Rehnin (kes.), tulee yhdenmukaistaa ja palauttaa tasapaino jäsenmaiden talouspolitiikalle.

Jäsenvaltiot huolehtivat itse talouspolitiikastaan EU:ssa, mutta heillä on velvollisuus yhdenmukaistaa sitä. Talouskriisin alkaessa EU:lla ei ollut tarjota jäsenmaille mitään yhteistä linjaa.

- Rehnin pitää pystyä luomaan itselleen arvovaltainen asema, jotta jäsenmaat kuuntelevat häntä. Tämä tapahtuu henkilökohtaisilla kyvyillä ja uskottavuudella. Lisäksi komissaarilla pitää olla ajatus siitä, mihin talouskehitystä viedään, Antola toteaa Huomenta Suomessa.

EU on professorin mukaan hajaantunut kuin varpusparvi viimeisten vuosien aikana ja valtiot ovat etsineet omia teitään yhteisten tavoitteiden sijasta. Euroopan Unioni on maailman suurin talous, mutta taloudellinen voima ei ole kanavoitunut poliittiseksi voimaksi.

Komission ohjelmassa talouspolitiikan yhtenäistäminen on asia numero yksi, siksi Rehnin salkku on tärkeä ja painava.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme