Mainos
Mainos

Rehtorin potkuista alkanut riita jatkuu Espoossa: Osa vanhemmista pyytänyt kaupunginhallituksen jäseniltä potkujen perumista

Joukko vanhempia vetoaa Espoon poliittisiin päättäjiin Saunalahden koulun rehtorin irtisanomisasiassa.

Rehtori Hanna Sarakorpi irtisanottiin elo–syyskuun vaihteessa. Kaupunki on perustellut työsuhteen purkamista muun muassa työrauhan takaamisella ja sillä, että rehtorin toimintaan on jouduttu puuttumaan useita kertoja.

– Päätös rehtorin irtisanomisesta oli välttämätön oppilaiden, henkilöstön ja koulun toiminnan kannalta, työrauhan takaamiseksi ja tilanteen rauhoittamiseksi, kaupunki perusteli tiedotteessa syyskuun alussa.

Osa vanhemmista on nyt lähestynyt Espoon kaupunginhallituksen jäseniä ja esittää, että rehtorin potkut peruttaisiin.

Vanhemmat pyytävät kaupunginhallitusta myös selvittämään, onko Espoon sivistystoimen johtaja esteellinen asiassa.

Sivistystoimen johtajan on määrä esitellä Sarakorven työsuhteen lakkauttaminen seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa lokakuun alussa.  

Sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä itse on sitä mieltä, että ei ole esteellinen. Hän sanoo STT:lle, että on "totta kai" valmis tarvittaessa selvityttämään mahdollisen esteellisyytensä.

Vanhemmat haluavat reilua käsittelyä

Vanhemmat sanovat kirjelmässään, että rehtorin irtisanomisperusteet ovat erittäin kepeitä koulun saavutuksiin verrattuna.

– Kaupunginhallituksella on valta muuttaa päätös ja palauttaa Sarakorpi virkaan. Lapsiemme etu olisi päättää tilanne nopeasti ja saada loistava pedagogi takaisin Saunalahden koulun johtoon, vanhemmat kirjoittavat.

– Me vanhemmat haluamme asialle oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoista ja neutraalia käsittelyä. Vaadimme neutraalia osapuolta selvittämään faktat ja esittämään asia Espoon kaupunginhallitukselle.

Vanhempia edustavan Anu Petäjän lapsista kaksi on tällä hetkellä koulun oppilaita.

– Lasten ja opettajien etu olisi nopea päätös, jotta koulu pääsisi arkeen kiinni, sanoo Petäjä.

Espoon kaupungin mukaan rehtorille tarjottiin muita tehtäviä sivistystoimen palveluksessa, mutta hän ei ottanut niitä vastaan.

Juttua täydennetty kello 19.07.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme