Mainos
Mainos

Rehtorit haluavat lukukausimaksut ulkomaalaisille

Suurimpien yliopistojen rehtoreista vain yksi on lähtökohtaisesti ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden lukukausimaksuja vastaan.

Tänään ilmestynyt Jyväskylän Ylioppilaslehti kirjoittaa, että yliopistojen rehtorit ovat kallistumassa ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden lukukausimaksujen kannalle. Kymmenen suurimman yliopiston rehtoreista ainoastaan Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Jarl-Thure Eriksson on lähtökohtaisesti maksuja vastaan.

Kaikki haastatellut peräävät opetusministeriöltä perusteellista selvitystä ulkomaalaisten, EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten, opiskelijoiden lukukausimaksuista. Opetusministeriön mukaan maksuja selvittävää työryhmää ei tulla asettamaan nyt eikä lähitulevaisuudessa, vaikka joissain tiedotusvälineissä helmikuun aikana näin uutisoitiinkin.

- Nykyisessä hallitusohjelmassa linjataan, että yliopistokoulutus perustuu maksuttomuuden periaatteelle, opetusministeri Tuula Haatainen totesi asiasta toimittajatapaamisessa tammikuun lopussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme