Mainos
Mainos

Rehtorit huolestuivat – jälki-istunto ei pure enää

Tampereella koulujen rehtorit eivät pidä jälki-istuntoa enää kovinkaan tehokkaana rangaistusmuotona, vaikka se edelleen on käytössä.

– Nuoret eivät koe jälki-istuntoa rangaistuksena, joten varsinkaan vakio-istujiin jälki-istunto ei enää pure, toteaa Kaarilan koulun rehtori Tarja Höyssä.

– Jälki-istunto voi olla yksi keinoista, mutta ei ainoa, sanoo rehtori Erkki Torvinen Lielahden koulusta.

Pohjois-Hervannan koulussa odotetaankin uusia, valtakunnallista ohjeistusta tämän päivän rangaistuskäytännöistä.

– Koko viime vuoden olemme pohtineet opettajakunnassamme, onko jälki-istunto enää tätä päivää ja mitkä olisivat vaihtoehdot. Tähän on kiinnitetty huomiota myös opetusministeriössä, joten saamme ehkä käytäntöön vielä jotakin ohjeistusta, sanoo Pohjois-Hervannan koulun rehtori Maria Klaavu.

Rehtorit pitävät parhaimpana ratkaisuna häiriökäyttäytymiseen keskustelua vanhempien ja oppilaan kanssa. Sekä Kaarilan, Lielahden että Pohjois-Hervannan kouluissa parhaimpia tuloksia on tuonut kasvatuskeskustelut oppilaan ja hänen vanhempiensa kanssa puhelimessa tai kasvotusten.

– Rangaistuskeskeisyydestä voitaisiin hyvin siirtyä pois. Tärkeämpää on itse ongelmasta keskustelu. Myös vanhemmat pitää saada keskusteluun mukaan, Klaavu toteaa.

Rehtorit eivät ota kantaa Sylvään koulun rehtorin saamaan huomautukseen eivätkä siihen, ovatko opettajien kädet liian sidottuja oppilaiden kurinpidossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme