Mainos
Mainos

Rehtorit huolissaan ammattikorkeakoulujen tulevaisuudesta

Ammattikorkeakoulujen rehtorit ovat huolestuneita koulujensa tulevaisuudesta. Rehtorineuvosto perää harkintaa korkeakoulujen rakenteelliseen kehittämiseen.

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) on esittänyt, että korkeakouluja yhdistellään ja niiden kokoa kasvatetaan niin, että vuonna 2020 Suomessa olisi enintään 15 yliopistoa ja 18 ammattikorkeakoulua.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston mielestä suunnitelma on raju muutos nykyiseen, sillä se merkitsee ammattikorkeakoulujen määrän puolittamista nykyisestä 26:sta.

Neuvosto epäilee, onko suunnitelma ylipäänsä mahdollinen toteuttaa. Ammattikorkeakouluissa on jo tätä nykyä käynnissä lukuisia kehittämishankkeita ja yhdistymisiä. Neuvoston mielestä opetusministeriön suunnitelmat eivät saa olla ristiriidassa näiden kanssa.

Rehtorit painottavat myös alueiden koulutustarpeita. Neuvosto ehdottaa, että jokaisessa maakunnassa säilyisi vähintään yksi itsenäinen ammattikorkeakoulu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme