Mainos
Mainos

Rehtorit: Lisää tunteja alakouluun

Alakoulun oppituntimäärää olisi hyvä kasvattaa tulevassa tuntijakouudistuksessa, linjaa Suomen Rehtorit -yhdistys. Yläkouluun rehtorit sen sijaan eivät toivo lisää tunteja. Samaa mieltä olivat useat muutkin asiantuntijat, joilta opetusministeriö kysyi tänään kannanottoja peruskoulun tuntijakoa uudistamiseksi.

Erityisen yksimielisiä asiantuntijat olivat siitä, että peruskoulun tulisi opettaa nykyistä enemmän yhteisöllisyyttä, ryhmätyötaitoja ja vuorovaikutustaitoja. Moni kaipasi myös sitä, että koulu antaisi nykyistä paremmat eväät yleiseen elämänhallintaan ja kansalaisen oikeuksien ja velvollisuuksien ymmärtämiseen.

Kiistaa sen sijaan aiheuttaa se, tulisiko oppilasryhmien enimmäiskokoja säädellä valtakunnallisesti. Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto kannattaa säätelyä, kun taas kuntien edustajat vastustavat sitä.

Opetusministeriö pyrkii saamaan peruskoulun tuntijakouudistukselle valtioneuvoston hyväksynnän ennen ensi kesää. Tarkoitus on, että uudistus näkyisi koulujen opetuksessa syyslukukaudella 2016.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme