Mainos
Mainos

Rehtorit: Tulostavoitteet kuristavat yliopistoa

Yliopistojen rehtorit aikovat hylätä opetusministeriön oppilaitoksilleen esittämät ensi vuoden tulossopimukset, mikäli niiden toteuttamiseen ei löydy valtion budjetista suunniteltua enempää varoja.

Luento-opetusta

Rehtorit harkitsevat myös opetuksen karsimista ja uusien opiskelijoiden sisäänoton vähentämistä. Rehtorien neuvoston tänään julkistaman kannanoton mukaan tulostavoitteet lisäisivät taas yliopistojen velvoitteita samalla, kun perusvoimavarat suunnitellun budjettikehyksen mukaan niukentuisivat.

Rehtorit katsovat, että tämä vain syventäisi jo nyt kestämättömäksi luonnehdittua ahdinkoa ja johtaisi suorastaan kohtalokkaisiin seurauksiin. Budjettirahalla maksetaan käytännössä yliopistojen opetus ja perustutkimus.
-Kyse on investoinnista maamme tulevaisuuteen, jota ollaan nykyisellä politiikalla vaarantamassa, suomitaan kannanotossa.

Rehtorit vetoavatkin voimakkaasti eduskuntaan ja valtioneuvostoon, jotta opetusministeriön työryhmän laatimat esitykset tilanteen helpottamiseksi toteutettaisiin. Lisäksi rehtorit kehottavat hallitusta panostamaan lupaamassaan "tulevaisuuspaketissa" nimenomaan akateemiseen perusrahoitukseen ja perustutkimukseen. Rahoitusta pitäisi kannanoton mukaan kasvattaa nykyisestä vähintään viisi prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot