Mainos
Mainos

Rehunsekoittamo paloi Kalajoella

Rehunsekoittamo Kalajoen Jäähdyttämö Oy tuhoutui lähes täysin Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla viime yönä.

Noin 3000 neliömetrin suuruisesta tehdashallista tuhoutui yrityksen toimitusjohtajan Hannu Siipolan arvion mukaan noin 2000 neliömetriä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Kalajoen keskustan kupeessa Ämmäntiellä sijaitseva rehunsekoittamo valmistaa rehua turkistarhoille Oulun ja Kalajoen talousalueilla.

Ylivieskan aluehälytyskeskus sai tiedon tulipalosta puoli kahdentoista aikaan torstai-iltana. Jo palokunnan saapuessa paikalle rakennus oli ilmiliekeissä. Paikalle hälytettiin kolmisenkymmentä yksikköä 11 palokunnasta.

Tehdashallin vieressä oli rehunsekoittamoon kuuluvia varastohalleja, mutta niihin palo ei levinnyt. Lähellä ei ollut asutusta. Siipola arvioi palon aiheuttaneen yli miljoonan euron vahingot. Toimitusjohtaja kertoo, että kahdeksan henkeä työllistäneen Kalajoen Jäähdyttämön toiminta on tällä hetkellä pysähdyksissä.

Palokunta aloitti palon teknisen tutkinnan aamulla. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, mutta palokunta ei ole voinut sulkea pois myöskään tuhopolttoa.

Yrityksen liikevaihto on reilu neljä miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme