Mainos
Mainos

Reikäleipäkunnissa luottamuspulaa

Kuntaliiton tutkimuksen mukaan nk. reikäleipäkunnissa saattaa reiän ja leivän eli keskuskaupungin ja ympäryskunnan välillä vallita voimakas epäluulo ja luottamuspula.

Kuntaliitto selvitti kuntaliitosten esteitä seuduilla, joissa maalaiskunta ympäröi kaupunkia. Tutkimus osoitti, että kaupungin ja maaseudun vastakkainasettelu näyttää saavan ylikorostuneen aseman liitoskeskustelujen yhteydessä.

Tutkimuskohteina olivat Porvoon ja Porvoon maalaiskunnan, Jyväskylän ja Jyväskylän maalaiskunnan sekä Pieksämäen ja Pieksämäen maalaiskunnan liitoshankkeet. Tutkimuksessa haastateltiin liitoshankkeessa mukana olleiden kuntien luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita sekä yrittäjiä ja tiedotusvälineiden edustajia.

Liitosten kannattajien toiveet liittyvät mm. kunnan vetovoimaisempaan imagoon ja turhan kilpailun poistumiseen. Vastustajat pelkäävät byrokratian lisääntymistä ja reuna-alueiden palvelujen heikkenemistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme