Mainos
Mainos

Reilu kymmenesosa talousvedestä huonoa

Vesilaitosten jakamasta talousvedestä 11 prosenttia ei täytä kaikkia sosiaali- ja terveysviranomaisten asettamia laatuvaatimuksia. Suomen ympäristökeskuksen teettämän tutkimuksen mukaan talousveden suurimpia ongelmia ovat liialliset rauta-, mangaani- ja fluoridipitoisuudet.

Pintavesilaitokset täyttävät vaatimukset jonkin verran paremmin kuin pohjavesilaitokset. Tämä johtuu siitä, että pintavesilaitokset ovat yleensä suurempia, käsittelymenetelmät tehokkaampia ja prosesseja valvotaan tarkemmin.

Talousveden laatua luonnehditaan kuitenkin keskimäärin hyväksi. Esimerkiksi hygienian tasoa osoittavan kolibakteerin laatuvaatimuksen täytti 99,7 prosenttia tutkituista näytteistä.

Ympäristökeskus tutki vesilaitosten jakaman veden laadun vuonna 1996. Noin 87 prosenttia suomalaisista saa talousvetensä julkisista vesilaitoksista.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme