Mainos
Mainos

Reinfeldt haluaa jo käsiksi politiikkaan

Ruotsin tuore pääministeri Fredrik Reinfeldt on vieraillut tänään Suomessa. Skandaaleissa ryvettyneitä ministereitään Reinfeldt ei halunnut vierailullaan kommentoida. Hän myönsi kuitenkin että skandaalit ovat haitanneet hallituksen alkutaivalta.

Suomessa tänään vieraillut Ruotsin uusi pääministeri Fredrik Reinfeldt haluaa siirtää keskustelun hallituksensa sisäisistä ongelmista jo itse politiikkaan ja sen sisältöön. Reinfeldt uskoi Seurasaaressa järjestetyssä lehdistötapaamisessa tähän päästävän jo maanantaina, kun hänen hallituksensa esittelee valtion ensi vuoden talousarvion.

Reinfeldt oli haluton puhumaan hallituskriisistä. Hän huomautti yhden hallituksensa ministerinsä jo eronneen ja uskoi jupakan jäävän tähän. Reinfeldt sanoi myös, ettei ole tullut Suomeen keskustelemaan ministereistään ja heidän asemastaan. Hän ei peitellyt jupakan harmillisuutta, mutta korosti, että kritiikki kuulu politiikkaan ja sitä pitää vain kestää.

Reinfeldt tapasi vierailullaan valtiojohdosta kollegansa pääministeri Matti Vanhasen ja presidentti Tarja Halosen. Kyseessä oli Reinfeldtin ensimmäinen virkamatka ulkomaille pääministerinä. Sen ja eritoten hänen hallituksensa skandaalinkäryisen alun vuoksi vierailu kiinnosti niin suomalaista kuin ruotsalaistakin mediaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme