Mainos
Mainos

Reini arvostelee Saloniusta

Palomiesliiton konsultti Jorma Reini arvostelee valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen toimintaa. Reini sanoo UP-uutispalvelun haastattelussa, että 13 viikkoa kestänyt palomieslakko olisi voitu lopettaa jo ennen joulua, jos Salonius olisi ollut tehtäviensä tasalla.

Reinin mielestä lopullinen sovintoesitys olisi voitu antaa jo joulun alla. Reinin mielestä Saloniuksella ei ollut tarpeeksi selkeää omaa kantaa kiistaan.

-Lakkohan kestää ikuisuuden jos odottaa, että molemmat osapuolet tulevat samanmielisiksi. Työriita alkaa aina siitä, että ollaan eri mieltä, Reini neuvoi seuraajaansa.

Reinin mukaan lakko olisi vielä voitu välttää kokonaan, jos työnantajapuoli olisi suostunut noudattamaan sovintoesitystä, jonka hän itse teki viime palomieslakon lopussa vuonna 1995. Koko kunnallinen sopimusjärjestelmä on Reinin mielestä vanhentunut ja liian kankea jotta pienten erityisryhmien ääni kuuluisi.

-Aikoinaan lähdettiin siitä, että kunnilta otetaan päätösvalta ja keskitetään se työmarkkinalaitokseen Helsinkiin. Ajan virtaukset kulkevat kuitenkin juuri päinvastoin.

Päätösvaltaa pitäisi Reinin mielestä palauttaa kuntiin ja sopia työehdoista enemmän työyhteisöissä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme