Mainos
Mainos

Rekat jälleen jumissa rajalla

Suomi ei päästä maahan ajoneuvoyhdistelmiä, joiden vetoauto on venäläinen, mutta perä- tai puoliperävaunuilla on toisen maan rekisteri- ja tunnuskilvet. Liikenneministeriö antoi asiaa koskevan määräyksen tullille tänään. Ministeriön ylijohtajan Harri Cavénin mukaan Venäjän viranomaiset ovat ryhtyneet estämään vastaavien suomalaisten ns. sekayhdistelmien rajanylitykset.

Suomen ja Venäjän maantiesopimuksen mukaan perävaunulla ja puoliperävaunulla voi olla toisen maan rekisteri- ja tunnuskilvet, jos kuorma- tai vetoautolla on Suomen tai Venäjän kilvet.

-Koska Venäjän liikennetarkastusvirasto RTI on kuitenkin alkanut yksipuolisesti estää suomalaisten sekayhdistelmien maahanpääsyn, on liikenneministeriön mielestä myös Suomen syytä ottaa käyttöön vastaava määräys, Harri Cavén kertoo.

Cavénin mukaan kielto on Suomen osalta voimassa toistaiseksi. Venäjälle liikennöivistä suomalaisista rekka-autoista yli puolet on sekayhdistelmiä.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme