Mainos
Mainos

Rekisteröityjen parisuhteiden adoptiot eduskunnan käsittelyyn

Nais- ja miesparien perheissä on pian mahdollista, että toinen vanhempi adoptoi toisen osapuolen lapsen. Eduskunta alkaa tänään käsitellä lainmuutosta.

Nykyisin perheen sisäinen adoptio on mahdollista vain avioliitossa. Lainmuutoksen myötä se tulee mahdolliseksi myös rekisteröidyssä parisuhteessa. Adoption jälkeen lasta pidetään parin yhteisenä lapsena. Hallituksen mielestä uudistus parantaa lapsen asemaa.

Samaa sukupuolta olevat ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa keväästä 2002 lähtien. Eduskunta salli mies- ja naisparien suhteen virallistamisen vasta kiivaan käsittelyn ja tiukan äänestyksen jälkeen.

Kysymys perheen sisäisestä adoptiosta oli esillä jo tuolloin, mutta asiasta ei äänestetty eduskunnassa. Adoption kannattajat jättivät ehdotuksen tekemättä. He halusivat varmistaa, että senhetkinen suurin tavoite eli parisuhteen rekisteröinti hyväksytään.

Laki parisuhteen rekisteröinnistä hyväksyttiin lopulta äänin 98-84. Sittemmin kuohunta asian ympärillä on laantunut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme