Mainos
Mainos

Rekkaäijät kyllästyivät äijäruokaan

Ammattikuljettavat ovat entistä kiinnostuneempia terveellisestä ruokavaliosta. Kuljettajista 40 prosenttia sanoo Työterveyslaitoksen kyselyssä valitsevansa terveellisen vaihtoehdon, jos sellainen on tarjolla.

Kyselyssä kävi ilmi, että kuljettajat ovat hyvin usein ruokapalvelutarjonnan varassa ja syövät kaikkein yleisimmin huoltoaseman ravintolassa tai baarissa. Huoltamoiden tarjonnassa terveellisiä ruokavaihtoehtoja on kuitenkin melko vähän. Työterveyslaitoksen vanhemman tutkijan Jaana Laitisen mukaan terveelliseen valintaan ei siis aina ole mahdollisuutta:

- Kun kysyimme palveluntarjoajilta, että ottavatko he huomioon ammattikuljettajat tarjonnassaan, niin 38 prosenttia vastasi, että ottavat. Kun kysyimme, että millä tavoin kuljettajat otetaan huomioon, oli vastaus, että tarjotaan raskasta ruokaa, äijäruokaa. Palveluntarjoajien käsitykset voivat erota aika suuresti siitä, mitä asiakkaat todellisuudessa haluavat, Laitinen pohtii.

Kyselyyn vastanneista ammattikuljettajista yli 70 prosenttia tekee vuorotyötä. Lähes puolet kuljettajista on sitä mieltä, että ensisijaisesti yöllä syödyn ruoan tulisi olla terveellistä

- Moni kuljettaja kuitenkin totesi, että yövuorossa terveellisiä vaihtoehtoja on tarjolla kaikista vähiten.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme