Mainos
Mainos

Rekkajonot Vaalimaalta muille raja-asemille

Vaalimaan raja-aseman lisäksi ruuhkaa on nyt muillakin itärajan raja-asemilla.

Itärajalla rekat seisovat edelleen pitkissä jonoissa. Sekä Vaalimaalla että Nuijamaalla jonojen pituus oli varhain aamulla noin 20 kilometriä, mikä on suurin piirtein sama kuin eilen illalla. Imatralla rekkajono on pysytellyt noin kahdessa kilometrissä.

Lähes 60 kilometriin venähtänyt Vaalimaan rekkajono purettiin eilen väkisin, ja jonot siirtyivät nopeasti muille raja-asemille.

Rekkajonojen syyksi on epäilty Venäjän puoleista onnettomuussumaa. Ylen tv-uutisten kuvaaja kävi kuitenkin eilen läpi kaikki rajalle johtavat pääväylät ja havaitsi, että vain yksi tieosuus oli pahasti tukossa.

Helpotusta ensi vuonna?

Liikenneministeri Susanna Huovisen mielestä Suomessa on tehty kaikki voitava itärajan liikenneongelmien helpottamiseksi. Huovinen arvioi Helsingin Sanomien haastattelussa, että ruuhkien perimmäinen syy on Venäjän tullin tehottomuus.

-Pieniä toimenpiteitä on yritetty tehdä, mutta täytyy huomata, että ongelman syy ei ole meidän käsissämme, Huovinen sanoo.

Eilen iltapäivällä Lappeenrannasta vajaan 25 kilometrin päässä sijaitsevan Nuijamaan raja-aseman molemmat rekkaparkit olivat viimeistä sijaa myöten täynnä, vaikka ne vetävät runsaat sata autoa. Myös Valtatie 13:n oikea kaista oli yhtä rekkakaistaa.

Myös Vaalimaalla jonot ovat häirinneet liikennettä erityisesti valtatiellä 7. Liikenneministeriö aikookin esittää ensi vuoden budjettiin 2,5 miljoonan euron lisärahaa rajapientareen leventämiseksi Haminaan saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme