Mainos
Mainos

Rekkaohitukset voidaan kieltää liikennemerkillä

Valtioneuvosto on päättänyt kolmen uuden liikennemerkin käyttöönotosta.

Kuorma-autolla ohittaminen voidaan kesäkuun alusta alkaen kieltää uudella liikennemerkillä. Käyttöön tulee myös kaksi muuta uutta liikennemerkkiä, joilla osoitetaan kävelykadut ja tunnelin liikennesäännöt. Valtioneuvosto päätti merkeistä tänään.

Kuorma-autolla ohittaminen halutaan kieltää erityisesti tunneleissa, mutta sitä voidaan käyttää muuallakin. Kielto ei koske kääntymistä varten ryhmittyneen ajoneuvon ohittamista ryhmittymisalueella. Merkki on voimassa seuraavaan risteykseen tai kiellon päättymistä osoittavaan liikennemerkkiin saakka.

Uusi kävelykatumerkki osoittaa selvästi alueen, jolla noudatetaan kävelykatujen liikennesääntöjä ja rajoituksia. Tähän saakka säännöt on jouduttu osoittamaan useilla eri merkeillä ja lisäkilvillä.

Tunnelimerkillä taas merkitään vähintään 500 metrin pituiset tunnelit. Ensimmäinen niin pitkä tunneli on tosin vasta tulossa Helsingin Vuosaareen vuonna 2007.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme