Mainos
Mainos

Rekkojen jarrujärjestelmässä vaara?

Ongelma on vetoautojen ja perävaunujen jarrujen tekniset erot. Jarrujen eriaikainen toiminta aiheuttaa etenkin liukkaalla tiellä perävaunun heittelehtimista.

Liukas tie, raskas ajoneuvoyhdistelmä ja yhteensopimattomat jarrut. Konginkankaan suuronnettomuutta tutkineiden asiantuntijoiden mielestä se on ongelma, joka täytyy ratkaista ennen ensimmäistä onnettomuutta.

Aamun Turun Sanomien mukaan vaara piilee rekkojen vetoauton ja perävaunun jarrujärjestelmien eroissa. Äkkijarrutustilanteessa vetoauton sähköjarrut toimivat välittömästi. Perävaunujen paineilmajarrut sen sijaan toimivat muutaman sekunnin viiveellä. Jarrujen eriaikainen toiminta aiheuttaa etenkin liukkaalla tiellä perävaunun puskemista ja heittelehtimista.

Konginkankaan tutkimuksiin osallistuneen Turun ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkön Risto Salmisen mukaan sähköohjautuvat jarrut pitäisi määrätä pakollisiksi kaikkiin täysperävaunuihin.

Liikenne- ja viestintäministeriön tietoon ei ole tullut yhtään jarrujen yhteensopimattomuuden aiheuttamaa onnettomuutta, eikä sen myöskään uskota aiheuttaneen Konginkankaan onnettomuutta.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 25.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme