Mainos
Mainos

Rekkojen lepoaikarikkomukset kaksinkertaistuneet

LEHTIKUVA

Rekkakuskien lepoaikarikkomukset ovat lisääntyneet nopeasti. Poliisin arvion mukaan jo joka kolmas rekkakuski rikkoo lepoaikasäännöksiä ja ajaa tauotta enemmän kuin laki sallii.

Muutamassa vuodessa rikkomukset ovat kaksinkertaistuneet, viime vuonna poliisi sakotti jo yli 4000 kertaa lepoaikarikkeestä.

Poliisi on panostanut viime aikoina valvontaa ja rekkakuskien ajopiirtureita tarkastetaankin yhä useammin.

Valvonnan lisääminen ei ole kuitenkaan parantanut tilannetta, eikä sakkorangaistuskaan tunnu purevan ongelmaan, joka lisää liikenteen riskejä.

Lepoaikojen puolesta ovat kampanjoineet niin työntekijöiden kuin työnantajien järjestöt, mutta turhaan. Piittaamattomuus työaikalaista vääristää myös kilpailua samoin kuin yhä yleisempi pelkillä kilometrikorvauksilla ajaminen. Kaiken takana on monen mielestä jo sairaaksi äitynyt kilpailu. Se saa monet hakemaan parempaa katetta helpoimmasta kohtaa eli jättämällä lepohetket pitämättä.

Moni vaatiikin rikkomuksista jo suurempia rangaistuksia, kun nykyinen valvonta ja sakotus eivät näytä purevan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme