Mainos
Mainos

Relander kävi talousvaliokunnan kuultavana

Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander kävi tänään eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana.

Relander katsoo, että Saksan kohutut UMTS-kaupat tehtiin hyvän hallintotavan mukaisesti. Omaa vastuutaan hän ei suostu kommentoimaan.

Soneran entisestä toimitusjohtajasta tuli parjattu henkilö sen jälkeen, kun Internettiin ilmestyi nimetön yhtiötä käsitellyt kirja. Siinä Kaj-Erik Relanderia syytetään virheellisten päätösten lisäksi jopa rikollisesta toiminnasta.

Moni on ihmetellyt, miksi Relander ei vaadi asioiden selvittämistä oikeudessa, mikäli esitetyt väitteet eivät pidä paikkansa.

-Juristit selvittävät, mitä tässä asiassa voi tehdä. Tämähän on sillä tavalla ongelmallinen ja taitavasti tehty, että kun se on anonyymi ja ilmestyi sähköisessä muodossa, niin on erittäin vaikea käydä tällaisen ilmiön kimppuun, Relander sanoo.

Umts-päätökset Relander myöntää nykytiedon valossa virheellisiksi. Päätösten tekoaikaan asiat nähtiin Relanderin mukaan kuitenkin toisin. Hallituksen selvitys saa Relanderilta tunnustusta.

Hallituksen Sonera-tiedonannosta mietintöä laativa talousvaliokunta kuulee lähiaikoina myös entistä liikenne- ja viestintäministeriä Olli-Pekka Heinosta.

(MTV3-STT)


(Seitsemän uutiset 12.09.2002)

(Talousuutiset 12.09.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme