Mainos
Mainos

Relanderin puolustus paljasti Sonera-kirjasta epäillyn nimen

Kaj-Erik Relanderin puolustusasianajajan mukaan keskusrikospoliisi epäilee kohutun Sonera-kirjan kirjoittajaksi konsultti Timo-Pekka Silèniä.

Soneran entisen tomitusjohtajan Kaj-Erik Relanderin puolustus kertoo, että keskusrikospoliisi epäilee konsultti Timo-Pekka Siléniä kohutun Sonera-kirjan tekijäksi. Asianajaja Jussi Savonen sanoi Helsingissä puitavassa Sonera-oikeudenkäynnissä KRP:n epäilevän, että Silèn on syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen nettikirjan kirjoittajana.

Uutistoimisto STT:n saamien tietojen mukaan keskusrikospoliisi on kuulustellut Silèniä pääepäiltynä, ja hän itse kiistää olevansa kirjoittaja.

Silèniä on arveltu julkisesti Sonera-kirjan kirjoittajaksi jo aiemminkin. Lisävahvistusta tiedolle saatiin kuitenkin vasta tänään, kun Helsingin käräjäoikeudessa alkoi Sonera-jupakan laajimman syytekohdan käsittely. Syytettynä siinä on viisi Soneran johtajaa, joiden epäillään urkkineen yli viidenkymmenen ihmisen teletunnistetietoja lokakuussa 2000.

Minne hävisivät Soneran miljardit -kirja julkaistiin internetissä kesällä 2002. Opuksessa väitettiin, että Relander olisi kavaltanut yhtiön rahoja. Relander teki asiasta rikosilmoituksen, ja KRP alkoi tutkia asiaa. Tapaus on nyt syyteharkinnassa.

Sonera-oikeudenkäynti jatkui Relanderin todistuksella

Sonera-oikeudenkäynnissä varsinaisen päähuomion vei kuitenkin tänään se, että oikeus siirtyi käsittelemään jupakan laajinta syytekohtaa, jossa on syytettynä viisi Soneran johtajaa. Johtajien epäillään urkkineen yli viidenkymmenen ihmisen teletunnistetietoja lokakuussa 2000 selvittääkseen, kuka vuoti toimittajille tietoja Soneran sisäisistä asioista.

Syytettyjen joukossa on muun muassa entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander, jonka asianajaja kiisti tänään puheenvuorossaan, että Relander olisi kehottanut Soneran turvaosastoa käyttämään laittomia keinoja tietovuotojen selvittelyssä. Relanderin asianajajan mukaan turvayksikön ulkopuolella ei tiedetty sen hämäristä toimintatavoista.

Käräjäoikeus kuulee Relanderia itseään huomenna.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 02.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme