Mainos
Mainos

Rengaslukko voi pian napsahtaa väärinpysäköinnistä

Suomessakin voidaan ottaa lähiaikoina käyttöön rengaslukko tietyissä pysäköintivirhetilanteissa. Autoon voi ilmestyä lukko, jos auto on ollut kaksi vuorokautta kielletyllä paikalla tai jos maksut ovat jääneet maksamatta.

Lisäksi pysäköintivirhemaksut myös nousevat. Nykyisin maksu vaihtelee 10 eurosta 50:een. Hallituksen esityksen mukaan uusi maksu olisi 20 eurosta 80:een.

Samasta jatkuvasta virheestä voitaisiin määrätä enintään kolme pysäköintivirhemaksua. Nykyisin tuulilasiin pyyhkimen alle voi panna vain yhden maksulapun.

Julkisesta pysäköinninvalvonnasta huolehtisi vastakin poliisi ja kunnallinen pysäköinninvalvonta. Merkittävä muutos on myös valvontaoikeuden antaminen yksityiselle. Kiinteistön omistaja voisi valvoa pysäköintiä yksityisellä alueella ja maastossa. Luvattomasta pysäköinnistä perittävä maksu saisi olla enintään sama kuin vastaavalla alueella tehdystä pysäköintivirheestä määrättävä virhemaksu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme