Mainos
Mainos

Rengasvaraston palosta ilmaan myrkyllistä savua Tampereella

Tampereen messukylän alueella oleva rengasliikkeen varasto syttyi aamuyöllä palamaan ja aiheutti sankan myrkkysavun. Palon syttymyssyytä ei vielä tiedetä, mutta todennäköisiä syitä ovat varomaton tulenkäsittely ja tuhopoltto.

Rengasliikkeen varaston palo Tampereen Messukylässä saatiin aamupäivän aikana sammutetuksi. Rakennus on purettu kaivinkoneella. Palomiehet kastelivat aluetta vielä aamupäivän mittaan, jotta viimeisetkin palopesäkkeet saatiin sammumaan.

Päivystävän palomestarin Matti Willmanin mukaan palo ei tiettävästi ole aiheuttanut henkilövahinkoja. Poliisi ryhtyi aamupäivällä tutkimaan palopaikkaa ja selvittämään syttymisen syytä.

Rajussa ja pitkään kestäneessä palossa syntyi runsaasti myrkyllisiä savukaasuja. Tyynessä pakkassäässä suurin osa savusta nousi kuitenkin ylöspäin, joten vaara lähiseudun asukkaille jäi pienemmäksi kuin pelättiin.

Palopaikan lähiympäristössä on pienteollisuutta, ja lähimmät asuinkerrostalot sijaitsevat noin sadan metrin päässä. Poliisi eristi kuitenkin alueen siten, että yöllä ja varhain aamulla palopaikalle johtavaa Ristinarkuntietä ei päässyt kulkemaan.

Tuleen syttynyt rakennus oli vanha puinen puolitoistakerroksinen omakotitalo, joka on ollut viereisen rengasliikkeen varastona. Palomestari Willmanin mukaan rakennuksessa oli satoja renkaita ja kevytmetallisia vanteita.

Myös tuhopolton mahdollisuutta tutkitaan

Vielä aamupäivällä oli epävarmaa, säilytettiinkö rakennuksessa myös esimerkiksi öljyä tai akkuja. Palon jäljet saattavat aiheuttaa ympäristöongelmia keväällä.

- Maahan on nyt jäässä, joten imeytyminen on hidasta. Lisäksi tontin omistajalla on velvollisuus raivata rauniot ja kuoria pois mahdollisesti saastunut pintamaa. Huhti-toukokuussa voi silti tulla esiin jäänteitä, jotka saattavat joutua lähiseudun ojiin ja sitä kautta vesistöihin tai kaivoihin, selvittää Matti Willman.

Palomestari Willmanin mukaan palo on saattanut saada alkunsa varomattomasta tulenkäsittelystä. Mahdollista on sekin, että kyseessä on tuhopoltto.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta yhden aikaan aamuyöllä. Sammutus- ja raivaustyöt kestivät aamupäivään asti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme