Mainos
Mainos

Reseptilääkkeet käyvät kaupaksi

Suomalaiset käyttävät ahkerasti reseptilääkkeitä. Keskimäärin jokainen suomalainen nouti vuoden aikana apteekista yli seitsemän reseptilääkettä.

Apteekit toimittivat viime vuonna yhteensä 39 913 233 reseptiä eli noin 7,6 reseptiä jokaista suomalaista kohti. Reseptien lukumäärä oli 3,6 % suurempi kuin edellisvuonna. Yksityisten apteekkien osuus resepteistä oli lähes 90 %.

Suomessa oli viime vuoden lopussa kaikkiaan tasan 800 apteekkitoimipistettä. Näistä yksityisiä apteekkeja ja niiden sivuapteekkeja oli yhteensä 782. Helsingin yliopistolla oli yksi apteekki ja 16 sivuapteekkia. Kuopion yliopistolla oli yksi apteekki. Suomessa on noin 6 500 asukasta apteekkia kohden, ja apteekkiverkosto on selvästi tiheämpi kuin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Vuoden vaihteessa Suomessa toimi 576 apteekkaria, joista 68 prosenttia oli naisia.

Apteekkariliiton ennakkotietojen mukaan apteekkien myynnin kasvu jäi noin 6 prosenttiin, kun se edellisvuonna oli 9,5 prosenttia. Apteekkien myynnin kasvua hillitsi huhtikuussa käyttöön tullut lääkevaihtokäytäntö ja sen synnyttämä vaihtokelpoisten lääkkeiden hintojen halpeneminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme