Mainos
Mainos

Reserviläisen kuolema Niinisalossa yhä epäselvä

Niinisalossa reserviläisen kuolemaan johtaneen onnettomuuden syy on yhä epäselvä. Poliisi uskoo, että kyse on joko puhtaasta vahingosta tai turvamääräysten laiminlyönnistä.

Tällainen kranaattikonekivääri aiheutti reserviläisen kuoleman

Onnettomuus sattui eilen illalla kertausharjoituksissa, kun kranaattiammus räjähti noin 10 metrin päässä ampumispaikasta. Yksi reserviläinen kuoli sirpaleista saamiinsa vammoihin, lisäksi yksi loukkaantui lievästi.

Ammunnoissa ryhmän maalialue oli noin 400 metrin päässä. Aseena oli venäläisvalmisteinen kranaattikonekivääri, jossa käytetään 30 millin kranaattiammuksia. Ammuntojen ensimmäinen sarja meni hyvin, mutta toisessa sarjassa yksi ammuksista räjähti noin 15 metrin päässä ampumapaikasta.

Komisario Pentti Lehtimäki Kankaanpään poliisista sanoo, että noin 15 metrin päässä on ollut koivun oksa, johon ammus osui. Lehtimäki uskoo, että kyse oli joko puhtaasta vahingosta tai turvamääräysten laiminlyönnistä.

Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Juha-Pekka Liikola vakuuttaa, että onnettomuushetkellä tehtiin kaikki mahdollinen. -Paikalla oli ammattitaitoinen lääkintähenkilöstö ja myös Mediheli saatiin ilmaan, mutta 10 minuutin elvytysten jälkeen kävi selväksi, että mitään ei enää ole tehtävissä, Liikola kertoo.

Niinisalon varuskunnassa liput olivat tänään puolitangossa. Onnettomuus järkytti, mutta tiiviit tutkimukset alkoivat heti aamulla. Myös pääesikunta on asettanut oman tutkintalautakunnan selvittämään onnettomuutta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme