Mainos
Mainos

Reserviläiset vastustavat siviilipalveluksen lyhentämistä

Reserviläisliitto vastustaa jyrkästi siviilipalveluksen lyhentämistä. Liiton mielestä hallituksen esitys siviilipalvelun lyhentämisestä 12 kuukauden mittaiseksi pohjautuu virheellisiin tietoihin.

Siviilipalveluksen lyhentämistä on perusteltu sillä, että varusmiespalvelu on lyhimmillään puoli vuotta. Reserviläisliiton mukaan lähtökohta on väärä, koska varusmiespalvelu kestää keskimäärin 8,5 kuukautta. Liiton mielestä vertailussa tulee ottaa huomioon myös kertausharjoitukset, joihin reserviläiset voidaan kutsua jopa sadaksi vuorokaudeksi. Reserviläiset kannattavatkin kertausharjoitusjärjestelmän laatimista myös siviilipalvelusmiehille.

Lisäksi Reserviläisliitto huomauttaa siitä, että reserviläiset tekevät siviilipalvelusmiehiä pidempiä työpäiviä. Esimerkiksi maastovuorokausien aikana työpäivä kestää usein jopa 16 tuntia vuorokaudessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot