Mainos
Mainos

Reserviläisiä houkutellaan kouluttajiksi

Puolustusvoimauudistus kasvattaa maavoimien aluetoimistojen vastuuta maakunnissa.

Aluetoimistot ovat puolustusvoimien asiakaspalvelupisteitä.

Aluetoimistot vastaavat alueensa kutsuntojen järjestämisestä ja määräämisestä varusmiespalvelukseen, naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen sekä kertausharjoituksiin.

Aluetoimistot vastaavat myös vapaaehtoisiin harjoituksiin kutsumisesta, reservin ylennysvalmisteluista sekä reservin henkilösijoituksista ja varauksista.

Lähde: Maavoimat

Aluetoimistojen tärkeimpiä tehtäviä uudistuksessa on synnyttää kokonaan uudet maakunnalliset paikallispuolustusjoukot. Niillä yritetään lepytellä pettyneitä reserviläisiä ja motivoida heitä maanpuolustustyöhön.

Lisäksi toimistojen tulee taata armeijan näkyvyys ja varmistaa jopa kansalaisten turvallisuuden tunne maakunnissa.

Aluetoimistoja on 19 ympäri maata. Niistä lakkautetaan uudistuksessa seitsemän ja jäljelle jää 12, kun Kouvolaan perustetaan uusi aluetoimisto.

Katso Keimo Lehtiniemen juttu (Seitsemän uutiset 24.2.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot