Mainos

Reserviläiskirjeet matkaan – mikä on massapostituksen taustalla?

Ensimmäiset reserviläiskirjeet lähetetään tänään. Tarkoituksena on päivittää reserviläisten henkilökohtaisia tietoja ja kertoa roolit reservissä.

Puolustusvoimat lähettää toukokuussa kaikille reserviin kuuluville noin 900 000 suomalaiselle kirjeen, jossa kerrotaan reserviläisten sodan ajan tehtävistä.

Kirjeestä näet, mihin ryhmään kuulut

Tehtävä
Sinut on sijoitettu tehtävään sodanajan joukkoihin. Puolustusvoimat tarkastaa tehtävään määräyksiä jatkuvasti. Tehtäväsi voi muuttua asevelvollisuuden aikana.

Varattu
Sinut on varattu jatkamaan työtehtävääsi yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi. Jatkat työssäsi myös poikkeusoloissa. Työnantajasi on tehnyt varausesityksen, minkä aluetoimisto on hyväksynyt.

Reservissä
Kuulut puolustusvoimien reserviin, jonka tehtävät tarkastetaan jatkuvasti. Reserviin kuuluvilla henkilöillä ei ole yksilöityä tehtävää. Reservi tarvitaan henkilötäydennyksiin ja uusien joukkojen perustamiseen

Lähde: Puolustusvoimat

Kirjeen lähettämistä valmistellut kenraaliluutnantti Mika Peltonen kertoo Puolustusvoimien julkaisemalla videolla, että kirjeiden lähettämisen taustalla on vuonna 2010 valmistunut Siilasmaan raportti, jossa kehotettiin tiivistämään yhteyttä reserviin.

– Vuonna 2011 alkoi puolustusvoimien uudistus, jonka vuoksi myös sodanajan kokoonpanot muuttuivat totaalisesti. Tehtäviä on lähes 100 000 vähemmän ja tiedettiin, että se aiheuttaa reservissä epätietoisuutta, Peltonen valottaa kirjeen taustaa.

– Haluamme, että pienempi sodanajan kokoonpano on sillä tavalla optimoitu, että reserviläisten osaaminen on paras mahdollinen.

Puolustusvoimien verkkoviestintäpäällikkö Anna Lind antaa esimerkin tilanteesta.

– Jos on kiväärimies ja seitsemän vuotta myöhemmin lääkäri, niin se, että kertoo oman ammattinsa, voi vaikuttaa siihen, että siviiliosaamisen kautta voi saada esimerkiksi lääkintätehtäviä.

Puolustusvoimat suosittelee, ettei kirjeessä lukevaa tehtävää tai henkilökohtaisia tietoja kuvattaisi.

– Riskit ovat lähinnä henkilökohtaisen tiedon leviäminen ja yksityisyyden kärsiminen, Lind kertoo.

Kirjeen saajan tulee varmistaa, että omat henkilökohtaiset tiedot ovat oikein. Kun kirje hävitetään, se tulee tehdä huolellisesti. 

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot