Mainos
Mainos

Reserviläisliitto: Maailman epävakaus tuonut jäsenvyöryn – maanpuolustuskoulutuksen tulevaisuus huolena

Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola kertoo, että liitto on saanut ennätysmäärän uusia jäseniä erityisesti nuorista.

– Se on merkittävää, että nuoret haluavat osallistua tämän yhteiskunnan turvallisuuden ylläpitoon, Huomenta Suomessa vieraillut Pohjola toteaa.

Henkilöt ohjataan Pohjolan mukaan Reserviläisliiton ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuksiin.

Viime kuussa puolustusministeri Jussi Niinistö asetti työryhmän selvittämään Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toiminnan kehittämistä, jonka osana pohditaan yhdistyksen liittämistä osaksi Puolustusvoimia, eräänlaisiksi kodinturvajoukoiksi. Toinen ehdotus olisi tehdä yhdistyksestä viranomainen.

Pohjola huomauttaa, että tällä hetkellä yhdistysten toiminnasta vain kolmasosa on Puolustusvoimien tilaamaa, ja kolmasosa on suunnattu siviileille. Pohjola on huolissaan, miten yhdistyminen vaikuttaisi koulutuksen näihin osa-alueisiin, joissa armeijaa käymättömät ja reservin sijoittamattomatkin saavat koulutusta poikkeusolojen varalta.

– Kokonaisvaltainen yhteiskunnan turvallisuuden kehittäminen, se on meidän huolenaihe tässä nykyisessä kehityksessä, hän toteaa viitaten selvityksen ehdotuksiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme