Mainos
Mainos

Reserviläisliitto vaatii varusmiehille eläkettä

Reserviläisliitto vaatii varusmiesten taloudellisen aseman parantamista.

Reserviläisliiton puheenjohtaja Matti Niemi on huolissaan varusmiesten heikosta taloudellisesta asemasta. Hän kannattaakin esitystä varusmiespalvelusajan laskemisesta mukaan eläkekertymään.

Niemi hämmästelee sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen kannanottoa, jonka mukaan varusmiespalvelusta ei voi rinnastaa työhön.

- Ministerin puheenvuoro on sinänsä suoraselkäinen, että hän ei vastusta esitystä vetoamalla sen aiheuttamiin kustannuksiin. Kustannusvaikutus nimittäin jäisi hyvin pieneksi. Vastustus perustuu enemmän periaatteellisiin ja ideologisiin syihin. Siihen, ettei ase- ja siviilipalvelusta haluta tunnustaa yhteiskuntaa hyödyttäväksi työksi, Niemi painottaa.

Riihimäellä puhuneen Niemen mukaan asevelvolliset tekevät työtä turvallisuuden hyväksi lähes korvauksetta.

Varusmiehille maksettava päiväraha on palveluksen ensimmäisen kuuden kuukauden ajan vain 3,50 euroa. Varusmiesten päivärahoja ei ole korotettu vuoden 1998 jälkeen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot