Mainos
Mainos

"Reservin sivariin" hakevien määrä kasvanut

Yhä useampi armeijan käynyt haluaa siirtyä reservistä täydennysmieheksi eli niin sanotusti reservin sivariksi. Kahden viime vuoden aikana täydennyspalvelukseen on hakeutunut vajaat 250 reserviläistä. Vuosina 2006 ja 2007 määrä oli noin viisi kertaa pienempi.

Lapinjärven siviilipalveluskeskuksen johtaja Mikko Reijonen sanoo, että hakijamäärä riippuu hyvin paljon siitä, kuinka paljon armeija järjestää kertausharjoituksia. Kun kertausharjoituksia on paljon, myös täydennyspalvelukseen hakevien määrä nousee.

Reijosen mukaan täydennyspalvelukseen ilmoittautuminen liittyy pitkälti reserviläisen elämäntilanteeseen.

– Kun ikää tulee lisää, perhetilanne ja ajattelumaailma muuttuvat. Täydennyspalvelus on yksi lain suoma mahdollisuus.

Aseistakieltäytyjäliiton järjestösihteeri Kaj Raninen pitää yhtenä syynä sitä, että tietoisuus armeijan vaihtoehdoista on lisääntynyt.

Komentajakapteeni Jyrki Kivelä Pääesikunnasta ei usko, että täydennyspalvelukseen hakeutumisesta tulee kasvava trendi. Hän painottaa, että laki estää täydennyspalveluksen suorittaneita hakeutumasta takaisin reserviläiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme