Mainos

Resurssipulainen poliisikunta miettii työtaistelua

Voimavarapulasta kärsivä poliisi harkitsee työtaistelua, mikäli hallitusohjelmassa luvattua resurssien lisäämistä ei toteuteta. Suomen Poliisijärjestöjen Liitto (SPJL) toi julki huolestumisensa tänään Rovaniemellä päättyneessä edustajiston kokouksessa.

Poliiseja ja poliisiautoja

SPJL valitsi kokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi ylitarkastaja, varatuomari Harri Sarvannon Helsingin suojelupoliisista. Vuonna 1964 syntynyt Sarvanto (sit.) valittiin puheenjohtajaksi ensimmäisellä äänestyskierroksella ja hän sai 61:stä äänestä 38.

Tuore puheenjohtaja pitää liittonsa tärkeimpänä tehtävänä poliisin resurssipulan esilletuomista. -Yhteiskunnassa ei riittävästi tiedosteta riskejä, joita poliisin riittämättömät voimavarat aiheuttavat, Sarvanto varoittaa. Yhtenä uhkatekijänä hän mainitsee kansainvälisen huumerikollisuuden, jonka Suomeen rantautumisessa eletään nyt ratkaisun hetkiä.
-Maahamme kerran pesiytynyt huumerikollisuus ei lähde koskaan pois. Riittävien resurssien avulla poliisi voi merkittävästi estää huumeiden leviämisen Suomen alueelle, Sarvanto vakuuttaa.

Puheenjohtaja muistuttaa päättäjiä nykyisestä hallitusohjelmasta, jonka mukaan poliisin voimavaroja lisätään ja sen toimintaedellytyksiä vahvistetaan. Vähenevän työvoiman ja lisääntyvän työmäärän uuvuttama poliisi harkitsee SPJL:n mukaan järjestöllisiä toimia ja jopa ulosmarssia työpaikoilta, jotta luvattuihin toimiin ryhdyttäisiin.

Suomessa on tällä hetkellä avoinna yli 500 poliisin virkaa ja osassa maata supistetaan poliisiyksiköitä. Avoimia virkoja paikataan väliaikaisesti poliisikoulun harjoittelijoilla, jotka joutuvat myös "koville keikoille". Resurssipulan lisäksi Sarvanto tuo esille alan huonon palkkauksen, jolla on vaikutuksensa myös koulutukseen suuntautuvien nuorien motivaatiolle.

Vuonna 1995 perustettuun Suomen Poliisijärjestöjen Liittoon kuuluu 109 jäsenyhdistystä.
(STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot