Mainos
Mainos

Retoriikka loisti eduskunnassa: Kuka on Audin takapenkillä?

Eduskunnan käymässä Portugali-keskustelussa viitattiin usein automerkki Audiin. Autoa käytettiin vertauskuvana hallitukseen menemiseen ja ministerien virka-autoon. Arhinmäelle heitettiin esimerkiksi kommentti koskien vasemmistoliiton hallitukseen menoa:

– Arhinmäelle riittää audin takapenkille pääsy!

Myös perussuomalaisten Timo Soini näytti pitävän Audi-vertauksesta. Keskustelussa vasemmistoliiton Martti Korhonen oli juuri sanonut, että hänen mielestään talousriskien sosialisointi on loputtava.

– Kyllä kun olitte kommunistisen puolueen jäsen, ajoitte silloin sosialismia muutenkin kuin vappuna. Sosialisoittehan te osan näistä Audi-kyydeistäkin itsellenne hallituksessa! Soini vastasi Korhosen puheenvuoroon.

Lopulta myös SDP:n Eero Heinäluoma tarttui vertauskuvaan ryöpytettyään ensiksi perussuomalaisia vastuunpakoilusta ja puolustettuaan SDP:n hallitusneuvotteluita:

– Ihmettelen kyllä, mitä ihmeen syntistä tässä Audissa oikein on. Auto kuin auto, ei siitä kannata periaateriitaa tehdä, millä autolla ministerit kulkevat!

Keskustan Antti Kaikkonen meni vertauksissaan autoista ruokapöydän ääreen:

– Ennen vaaleja SDP linjasi, ettei tue mitään järjestelyitä, missä ei ole mukana sijoittajavastuuta. Vaalien jälkeen linja muuttuu. Kas näin muuttavat säätytalon lihapadat mielipiteitä.  

(MTV3)

Katso Vesa Kallionpään raportti:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme