Mainos
Mainos

Reumaa sairastavat vaativat kuntoutusta

Reumaliiton puheenjohtaja patistaa reumaväkeä kuntoutuskapinaan. Hänen mukaansa Kelan olisi kehitettävä kuntoutusten sopimuskäytäntöä.

Suomen reumaliiton puheenjohtaja Teuvo Komulainen vaatii eduskuntaa kuuntelemaan kuntoutujien hätää. Samalla hän patistaa reumaväkeä kuntoutuskapinaan.

-Nyt on aika ottaa yhteyttä suoraan eduskuntaan ja valittuihin kansanedustajiin, jotka päättävät Kelan rahoituksesta, Komulainen kehotti Mäntyharjulla Maailman reumapäivän valtakunnallisessa pääjuhlassa.

Kelan määrärahat loppu


Reumaliitto on syvästi huolissaan tuki- ja liikuntaelinsairaiden kuntoutukseen pääsystä. Komulaisen mukaan Kela on kieltänyt alue- ja paikallistoimistojaan tekemästä tänä vuonna uusia harkinnanvaraisen yksilökuntoutuksen kuntoutuspäätöksiä, koska määrärahat loppuivat jo kesällä.

-Sairaat ihmiset jäävät ilman tarvitsemaansa kuntoutusta koko loppuvuodeksi. Tämä on lyhytnäköistä, sillä oikea-aikaisella kuntoutuksella kohennetaan elämänlaatua, vähennetään laitoshoidon tarvetta ja säästetään yhteiskunnan kustannuksia, hän muistutti.

Komulaisen mielestä Kelan olisi kehitettävä sopimuskäytäntöä laitoskuntoutuspalvelujen tuottajien kanssa neuvotellen niin, että sopimuskumppanit voivat suunnitella toimintansa ja luottaa sopimusten pitävyyteen.

Mäntyharjun juhla avasi samalla Reumaviikon, jota Reumaliitto viettää jäsenyhdistyksineen. Viikon aiheena on hyvä hoito ja kuntoutus, ja tähän paneudutaan eri puolilla maata järjestettävissä tilaisuuksissa.

Kunnon Kuntia

Reumaliitto on nimennyt Asikkalan, Kemijärven ja Kerimäen Kunnon kunniksi. Valintaa perustellaan sillä, että hyvä hoito ja kuntoutus toteutuvat kaikissa paikallisyhdistysten aloitteiden perusteella nimetyissä kunnissa.

-Asiakkaiden mukaan hoitoon pääsy ja hoidon porrastus ovat kiitettävää tasoa, maineikkaan nimityksen saaneita kuntia kehutaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme