Mainos
Mainos

Reumaliitto: Kela vähentänyt vammaistukia

Reumaliitto vaati Kelaa ja kuntia noudattamaan lainsäädännön velvoitteita ja takaamaan kuntoutuksen ja tuet niitä tarvitseville.

Reumaliitto on huolissaan Kelan viime vuosina muuttuneista vammais- ja hoitotukien sekä kuntoutuksen soveltamiskäytännöistä. Liiton mukaan Kela on tarkistanut eriasteisia tukia, jolloin tarkistukset on aina tehty alaspäin.

- On käsittämätöntä, että esimerkiksi korotetun hoitotuen tarkistuksia on tehty henkilöille, joiden elämisen olosuhteissa tai terveydentilassa ei ole tapahtunut mitään muutoksia parempaan suuntaan. Silti tukia on säännönmukaisesti tarkistettu alaspäin, vaikka laeissa, asetuksissa ja soveltamisohjeissakaan ei ole tapahtunut muutoksia, sanoi liiton puheenjohtaja Teuvo Komulainen Joensuussa tänään.

Hän kummeksui, miten on käsitettävissä, että kymmeniä vuosia vaikeavammaisen statuksella ollut ei yhtäkkiä enää olekaan vaikeavammainen. Kelan päätöksissä on myös neuvottu kääntymään kunnallisen terveydenhoidon puoleen.

Komulaisen mukaan viittaus kuntiin on vammaisille lohduton, sillä kunnat eivät pysty vastaamaan kansanterveyslain edellytyksiin. Hän vaati Kelaa ja kuntia noudattamaan lainsäädännön velvoitteita ja takaamaan kuntoutuksen ja tuet niitä tarvitseville. Reumaliitto viettää viikonvaihteessa Joensuussa kesäpäiviään. Mukana on lähes tuhat osanottajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme