Mainos
Mainos

Riekkinen nuoremmalle vankeutta

Kuopion yliopiston entinen aivotutkija, lääketieteen tohtori Paavo Riekkinen nuorempi tuomittiin Kuopion käräjäoikeudessa 2 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli yhteensä 23 eri talousrikoksesta.

Riekkinen nuorempi otti viiden vuoden aikana omaan käyttöön yli 1,5 miljoonaa markkaa Kuopion yliopistolle kuuluneita tutkimusvaroja. Riekkinen ohjasi rahat omalle tilille tai käytti tekaistuja laskuja. Rahat on palautettu, mutta vankeustuomio tuli törkeistä petoksista ja kavalluksista sekä väärennöksistä.

Riekkinen kiisti kaikki syytteet. Hän väitti, ettei tiennyt miten ulkopuolinen tutkimusrahoitus olisi pitänyt ilmoittaa. Yliopistolla oli selkeät ohjeet, mutta ne eivät toimineet Riekkisen kohdalla. Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Toivolan mukaan hänellä oli tieteellisen pätevyytensä perustella sellainen asema, että häntä kunnioitettiin ja hänen toimiinsa luotettiin. Toivolan mielestä tämä on yksi olennainen syy siihen, että väärinkäytökset onnistuivat.

Paavo Riekkinen vanhempi tuomittiin joulukuussa kahdeksi vuodeksi vankeuteen samantyyppisistä rikoksista. Hän ei valittanut tuomiosta ja on kärsinyt siitä jo osan. Riekkinen nuoremman jutun käsittely jatkuu todennäköisesti vielä hovioikeudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme