Mainos
Mainos

Riekkinen nuorempi valitti tuomiostaan

Entinen aivotutkija Paavo Riekkinen nuorempi on valittanut tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen. Kuopion käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa Riekkisen 2 vuoden 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa tutkimusrahojen väärinkäytöstä.

Valitus koskee syytekohtia, joissa oli kyse tutkimusrahojen ohjaamisesta omalle tilille. Oikeus piti tekoja törkeinä petoksina. Lisäksi Riekkinen valittaa kirjanpitorikos- ja väärennystuomiosta, jotka koskivat hänen omaa yhtiötään. Hän on tyytymätön myös vankeusrangaistuksen ehdottomuuteen.

Sen sijaan hän tyytyy tuomioon siltä osin, kun hänen todettiin syyllistyneen törkeisiin kavalluksiin myydessään Kuopion yliopistolle itse tekemiään tutkimuslaitteita ja hyväksyessään itse laskut. Talousrikossyyttäjä Jarmo Toivola ja yliopisto tyytyivät käräjäoikeuden päätökseen. Valituksen määräaika päättyi tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme